Свързани новини

13.11.2014 10:14

Човек на Касим Дал стана заместник-министър на отбраната

Видян 2905 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това е нечувано – след като Корман Исмаилов назначи министъра на образованието, Касим Дал пробута заместник-министър на отбраната и то с етнически произход!  Така тяхната продуцирана от турския премиер ислямист партия, отломка нещастна от Реформаторски блок, придобива заплашителна власт над България. Напомняме, че Турция е единствената страна, която къде открито, къде прикрито месеци наред подкрепя Ислямската държава на ИДИЛ като осигурява канал за бойци и техника към нея.


Тези две назначения показват ясно, че има още какво да ни учуди след 25 години преход. Защото ДПС е участвало в три кабинета, на два от тях е било мандатоносител – правителствата на Беров и Станишев, но никога не е имало турски зам.-министър на отбраната или министър на образованието. Сега НПСД, както е името на партията на Дал-Исмаилов, а де факто на Ердоган, го стори.


 Орхан Исмаилов е дългогодишен кадър на ДПС, който измени на Доган и отиде при отцепниците. Беше в листите на Реформаторския блок, не се класира, но бе назначен за заместник-министър на отбраната. Исмаилов напусна ДПС, след като Касим Дал и Корман Исмаилов основаха Народната партия Свобода и достойнство, част от РБ, писа Гласове. А ние напомняме, че човек на ислямистите на Ердоган и на Дал е и министърът на образованието - Тодор Танев, заел поста, след като бе отказано той да бъде даден на почти нечленоразделния, на затова пък със самочувствие до небето Корман Ислмаилов. Неговият професор се прочу вече с няколко крилати фрази, откакто седна в министерското кресло на автора на Под игото Иван Вазов. Танев каза: „Образованието ни е като гробища” и другата сентенция, която виждате до главата на вестника за вибрациите и резонациите му с Бойко Борисов.


Едва 24-годишен, през 2003 г., Орхан Исмаилов е назначен за заместник-председател на Комисията за сигурността на информацията. Тогава правителството на НДСВ и ДПС закри Комисията по досиетата, ръководена от днешния депутат от ГЕРБ Методи Андреев и на нейно място създаде ведомството, в което Исмаилов прекара четири години.


Методи Андреев остро протестираше срещу решението на правителството на Симеон Сакскобургготски за закриване на ръководената от него комисия. Днес обаче Андреев и Исмаилов са част от управляващата коалиция. В периода 2007-2012 г., Орхан Исмаилов е заместник-председател на създадената от кабинета Станишев Комисия по разкриване архивите на бившата Държавна сигурност и Разузнавателното управление на Българската армия. Народно е известна като Комисия по досиетата.


В последните две години Исмаилов бе избран за втори мандат като член на Комисията. На предсрочните парламентарни избори на 5 октомври 2014 г. Орхан Исмаилов е водач на листата на Реформаторския блок в Търговище, но не успява да стане депутат. За разлика от министъра на отбраната – лидера на БЗНС Николай Ненчев, който сам призна, че е служил 27 месеца като трудовак в поделение в Стара Загора, неговият заместник Орхан Исмаилов има доцентура от 2012 г., както и докторска степен по въпросите на защитата на класифицираната информация в условията на кризи. 35-годишният доц. д-р Исмаилов има диплома по право от Университета във Велико Търново, както и диплома от Академията на МВР. Възпитаник е и на Националното военно училище Васил Левски във Велико Търново. Явно човекът е експерт, но дали е редно в тези времена на ислямистка истерия такъв като него да управява военните дела на България?!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби