Свързани новини

11.11.2014 10:41

Путин и Обама обсъдиха Украйна, Сирия и Иран

Видян 1231 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентите Владимир Путин и Барак Обама отново се срещнаха на Азиатско-тихоокеанския форум за икономическо сътрудничество ( АТИС) в Пекин, потвърди Кремъл, съобщават световни агенции.


След като отношенията между Москва и Вашингтон се обтегнаха заради ситуацията в Украйна, държавните глави на Русия и САЩ предпочитат да се срещат неофициално извън обществения поглед.


Днес двамата държавни глави, използвайки няколко паузи, проведоха няколко срещи в кулоарите на АТИС, информира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.


„Путин и Обама продължиха да комуникират в кулоарите на форума", заяви Песков пред журналисти.


„Путин говори с президент Обама няколко пъти. Те разговаряха кратко по проблеми от двустранните отношения, обсъдиха Украйна, Сирия и Иран", добави говорителят.


Запитан дали двамата са обсъждали борбата срещу „Ислямска държава", Песков отговори: „Не мога да кажа, не зная".


Вчера двамата президенти се поздравиха, но не проведоха задълбочен разговор по световните проблеми. И САЩ, и Русия съобщиха, че ще има нови срещи между Путин и Обама.


В навечерието на срещата Белият дом обяви, че няма планове за персонална среща между Обама и Путин в Пекин или на Г20 в Австралия през уикенда.


Съветник на Белия дом по националната сигурност заяви, че САЩ искат Русия да играе различна роля, да бъде стабилизираща сила в разрешаването на световните проблеми.


Двамата лидери не бяха разговаряли пряко от средата на юли, когато Обама проведе телефонен разговор с Путин във връзка с падналия самолет MH17 в Източна Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,