Свързани новини

10.11.2014 15:50

Цветан Василев пред дело в Сърбия

Видян 1316 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В най-скоро време се очаква да стартира делото в Сърбия за екстрадирането на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев у нас. Събирането на документите по случая е към края си, съобщи БНТ, като се позовава на пожелали анонимност източници от Висшия съд в Белград.


Предстои сръбската правораздавателна система да се запознае с доказателствата и документацията, след което да се произнесе. Според белградски юристи това може да се случи както в открито съдебно заседание, така и в закрито (служебно). След като Цветан Василев бъде уведомен за решението на магистратите, банкерът ще има право да го обжалва, ако не е доволен от него.


Окончателно по искането за екстрадиция ще се произнесе сръбският министър на правосъдието. Тамошни юристи коментират, че ако Цветан Василев се възползва от правото си да обжалва решението на Висшия съд в Белград, то никой не може да прогнозира колко дълго ще продължи процедурата.


Българската молба за екстрадиция на банкера бе изпратена до сръбския съд на 19 септември. Тогава главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че оттук нататък нещата са в ръцете на чуждестранните му колеги.


Припомняме, че източването на КТБ не е единственото нещо, за което Цветан Василев е гонен от властите в България. Той и съпругата му са разследвани за пране на пари от полицията в Лихтенщайн.  Делото по случая бе образувано в края на миналия месец и е свързано с покупката на къща на брега на Женевското езеро за 20 млн. евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.