Свързани новини

06.11.2014 17:04

Дясно правителство с участието на ДС и двама министри на Тройната коалиция

Видян 1854 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

7 ноември – денят, в който навремето чествахме Великата октомврийска социалистическа революция, а БНТ, нарочно отворена баш на този празник, навършва 55, ще роди уникален кабинет.


Уж кабинетът се води десен. А в него е лявото АБВ. Непримиримите „автентично десни” съседстват с агент Гоце, който има свое вице в новото правителство, а уж с Костов бяха врагове. В този ред на мисли ще напомним, че вероятно не е случайно, дето Методи Андреев (сега депутат от ГЕРБ), като назначен от Костов за шеф на комисията по досиетата, не отвори през 2001 г. досието на агент Гоце, което би спряло Георги Първанов от президентските избори същата година, спечелени от него. Защо ли? Истината явно има свойството да лъсва в най-неудобния момент. А ние 25 години мислехме, че десницата воюювала с ДС с тайничкото подозрение, че прекален светец и Богу не е драг.


И това не е всичко. Уж кабинетът щеше да бъде реформаторски. А то се оказа, че в него статуквото си е яко. Двама министри на Станишев от омразното правителство на Тройната коалиция са вицепремиери в новия МС.


И това не е всичко. Уж кабинетът щеше да бъде антиолигархичен, а цели 7 министри, от тях две вицета, са на олигарха Иво Прокопиев.  Лесно се разпознават.


Ще отбележим един човек с достойнство. Още във вторник Делян Добрев е изразил категоричното си несъгласие в името на това транспортният министър да се казва Ивайло Московски, да се превърти съставът на целия кабинет и така при Добрев да се окаже късата клечка, наречена Енергетика, при юриста Лукарски – икономика, а при колегата му правничка Ангелкова - туризмът.


Вместо Добрев, Теменужка Петрова, която няма нищо общо с енергетиката, понеже е ревизорка, или доставчикът на банички за столичните детски градини Валентин Николов ще поемат горещия стол.  Там проблемите са много – НЕК, Булгаргаз, който не си е плащал на Газпром и много други. И това не е всичко – има проблем, който едва сега разбираме...


Както стана ясно вчера в парламента, през пролетта на идната година България ще понесе пореден удар – 1 милиард евро глоба по дело, заведено от Русия поради прекратяването на АЕЦ Белене през 2012 г. Все още министър Щонов - онзи, дето се подписва на латиница, нищо че говори на мьеко, призна, че шумно рекламираният от нас насрещен иск е само за 100 млн. евро. Така в най-добрия случай ще изгубим 900 000 000 евро или 1 800 000 000 лв., точно колкото струва превъоръжаването на армията, предвидено за изпълнение от новия военен министър, който е земеделец, твърдящ, че има юридическо образование.


В отделно каре ще разберете още скандали около неспрелия да ги създава служебен, а от днес вероятно и титулярен правосъден министър Христо Иванов.


Според хора от политическата кухня промени са възможни до последния момент преди днес парламентът да гласува състава на новия кабинет.


Улисани в надцакване за имена, всички забравиха, че уж партиите се консултираха 1 месец и 1 ден, понеже създаваха програма.  Програма няма. И скоро няма да има. Обещават ни я някъде след месец, което значи, ако не от умрял писмо, то да бъде готова след Нова година. Дотогава какво ще правят министрите, повечето от които нямат нищо общо с ресорите си, не е ясно. На нас като данъкоплатци е отредена ролята да им плащаме!


На печелившите, честито! 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а