04.11.2014 16:21

Бранимир Ботев пил кафе с Борисов и се чувства министър на туризма

Видян 2091 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бранимир Ботев, който беше заместник-министър в МИЕ при Орешарски и остана при Близнашки,  се гласи да качи едно стъпало и да стане министър на туризма в новия кабинет. Проблемът е, че той нищо не разбира от туризъм. Човекът е шеф на закъсалата „царска” изба в село Баня. Не е случайно, че включително и на световното изложение в Лондон WTM в момента държавата купува баш от нея виното и другите напитки, с които черпи на щанда на държавата България. Този дребен по Бай Ганьовски конфликт на интереси обаче е нищо.


Оказва се, че откакто Бранимир Ботев е шеф в ресора, една и съща фирма печели конкурсите за щандовете на изложенията в Лондон, Москва и  Берлин. И дори това не е толкова голям проблем, колкото фактът, че министерството всеки път плаща за проект, а на практика щандът е еднакъв. За това свидетелстват присъстващите на всички тези туристически борси лидери на бранша, които отдавна коментират очевидния факт.


И наистина, поръчките за щанд и други дреболии са единственото, от което един заместник – министър може да направи „бизнес”.


Драматично е обаче положението с рекламата на България, за която при Орешарски и Близнашки пари се харчат с милиони, ала остава невидима. Резултатите са налице – спадът на туристите и особено на приходите това лято, които всъщност са и най-важни, е първият от 15 години насам. Официалната статистика говори за 12-15%. Това показват и данните на БНБ – при очаквани 2,5 млрд. евро, сме привлекли 2,3 млрд. Разликата е 200 млн. евро или 400 млн. лева. Личи си и по липсата на прираст на сезонната заетост, която бе оценена като сензация на годината от спецовете.


Ботев, който за всички в туристическия бранш е известен като човек на Георги Велчев – скандално нашумелия брат на Милен Велчев и зет на Живковия първи вицепремиер и кандидат-член на Полтибюро Стоян Марков – Стенмарк, вече се фука с назначението. Той твърди, че бил пил кафе с Бойко Борисов и това му уредило поста. Ще поживеем, ще видим...


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Георги Георгиев

Спряхме Аферата с имотите в Южния парк: Георги Георгиев

"Спряхме Аферата с имотите в Южния парк ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни