Свързани новини

31.10.2014 14:25

Цонев: Олигарх изкупува на 50% депозити в КТБ

Видян 2415 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще следим внимателно процедурата за обявяване на несъстоятелност на КТБ, защото определен икономически кръг, представен и тук, в парламента, има интерес към това. Това заяви от трибуната Йордан Цонев."Имаме подозрения, че сегашният директор на фонда е свързан с един икономически кръг, който има свои представители тук, в парламента. Този кръг вече придобива депозити, дисконтирани на 50%, но водени от принципа да не обвиняваме, ще го направим, когато това стане факт. Ще видите кой е искал фалита на КТБ и ще видите кой организира протестите", заяви депутатът от ДПС.


"Нашата позиция е в 3 точки. Първата точка беше за прозрачност. Втората е до 60 дни от затварянето на банката вложителите да имат имат достъп до депозитите си. Предложихме да се осветят всички влогове и кредити, защото от началото на кризата се говори за тази банка като банка на властта. А тя е имала - от продажбата и през 1999 г. на 11 офшорки, та до ден днешен", каза още Цонев.


Йордан Цонев каза още, че за КТБ вече не може да бъде направено нищо. Според него, въпреки гигантската кражба, възможности е трябвало да се дадат, но шансът за това е бил пропуснати. "Друга посока, в която от ДПС сме движили своите действия е да бъде транспонирана европейската директива в българското законодателство, която позволява да има органи по преструктурирането на такива банки, да има инструменти по преструктурирането и да не се стига до там, че сега парламентът да се чуди ако има възможност да бъде преструктурирана една банка дали имаме достатъчно инструменти за това и орган по преструктурирането”, допълни още той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион