Свързани новини

30.10.2014 15:04

БСП и Радан Кънев против оздравяването на КТБ с държавни пари

Видян 1101 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние имаме ясна позиция – „БСП-Лява България” е против оздравяването на КТБ с публични пари, заяви Мая Манолова.


„Ние сме за това да бъде приложен законът и в предвидените в него срокове да не се разтакава този въпрос, за да могат и вложителите да получат своите спестявания в техния гарантиран размер”, заяви Мая Манолова, съобщава "Фокус".


„За мен като юрист е абсурдно с подобни решения да бъде правен опит да се променят закони, да се възлагат ангажименти на парламента и още по-малко да се възлагат ангажименти на БНБ, която е независима институция”, коментира Мая Манолова. Тя подчерта, че за БСП е неприемливо с публични пари да се решава проблема с тази банка. „Ако има пазарни решения – добре, но нека това се случи в предвидените срокове, защото хората си чакат парите, а освен това се създава усещане, че този въпрос се бави изкуствено, за да могат да бъдат извършени някои вътрешните операции”, посочи Манолова.


Тя обясни, че се създава впечатление, че въпроса с решаването на случая с КТБ ще се връзва с въпроса за съставяне на правителство, което по думите й е неприемливо и е против интересите на българските граждани и вложителите в КТБ.


На въпрос, че дали се очертава коалиция между ГЕРБ и ДПС, след като вчера са гласували заедно за КТБ, Манолова коментира, че в този парламент ще има много ясни разграничителни линии не само между това кои ще бъдат управляващи, но и опозиция, както и за т.нар. тематични коалиции. „Както самият лидер на ГЕРБ ги назова - той очаква тематични мнозинства по решаването на един или друг казус. Очевидно по случаят на КТБ тематичното мнозинство е ГЕРБ плюс ДПС”, каза Мая Манолова.


"Свобода, но и отговорност е на Бойко Борисов по най-бързия начин да състави правителство. Лидерът на най-голямата партия е длъжен да отчете очакванията на хората и трудната ситуация в страната и преговорите да бъдат ускорени и финализирани в най-кратки срокове”, заяви Манолова. „Нашата отговорност, която ни вмениха избирателите, е да бъдем принципна опозиция”, добави тя.


Депутатът от Реформаторския блок и председател на ДСБ Радан Кънев също се обяви против закона, който ще задължи БНБ да оздрави Корпоративна търговска банка. Той обяви позицията си във Фейсбук. „Вчера нашите представители във временната финансова комисия на ‪43-ото НС‬ гласуваха против абсурдния текст, задължаващ парламента: "... до 6 ноември да направи изменения в Закона за кредитните институции, които да задължат БНБ да оздравява банки, когато собственият им капитал стане отрицателно число“.


Този текст е или скандално безсмислен, или крие в себе си огромни стратегически рискове за България. Ще настоявам да бъдем против и в пленарна зала“, написа реформаторът.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.