Свързани новини

28.10.2014 15:45

Най-успешният български плувец Петър Стойчев става посланик на кампанията Открито за мъжете

Видян 1619 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес стартира информационната кампания за рака на простатата „Открито за мъжете”. Кампанията се организира за втора поредна година от Sanofi България, като нейната цел е да повиши информираността на обществото по проблема и да повиши ранната диагностика на заболяването. Затова и слоганът на кампанията е „Проверката е висша форма на мъжественост“.


„У нас ракът на простатата е втори по честота сред новодиагностицираните злокачествени заболявания при мъжете и втората най-честа причина за смърт сред тях. Едновременно с това, обаче съществува висок процент на  недиагностицираност на заболяването. Тревожен е фактът, че по данни на Световната здравна организация, се наблюдава тенденция за увеличаването на процентът на смъртността от заболяването в България и Румъния“. – сподели проф. д-р Александър  Хинев, Секретар на Българското урологично дружество и Национален консултант по урология.


„Затова изключително важна е ранната диагностика и правилното лечение. Препоръчително е всеки мъж, навършил 45 години, един път в годината да посети уролог и да си направи профилактичен преглед. Българските пациенти имат достъп до най-иновативните световни терапии за лечение за рак на простатата, като за цялостната грижа и правилното проследяване на заболяването много важен екипния подход между лекуващия уролог и онколог на пациента.“ – допълни проф. д-р Асен Дудов, Председател на Българското онкологично дружество.


Една от причините за късното диагностициране на рак на простатата е неспецифичните прояви на заболяването, които се припокриват с други доброкачествени заболявания на пикочния мехур и простата. И въпреки това, специалистите призовават при появата на някои от следните симптоми - често и затруднено уриниране, включително и нощно време, бяла струя при уриниране, болка и дискомфорт в тазовата област, задължително всеки мъж да потърси съвета на уролог.


„Като глобален иновационен лидер Sanofi разработва и предлага медикаменти за хората с простатен карцином, но едновременно с това като социално отговорна компания инвестираме и в превенция на проблема. Затова и в последната седмица на ноември осигураваме безплатни профилактични прегледи при уролог в София, Варна, Пловдив и Плевен. Едновременно с това, вярваме, че с доверието и популярността на най-успешния български плувец Петър Стойчев, който е тазгодишният посланик на „Открито за мъжете“, ще допринесем за увеличаване на информираността по този проблем в обществото.“ -  сподели Йерон Вайтес, Генерален директор на Sanofi България.


„Подкрепям каузата, защото вярвам, че тя би запазила живота на много българи. Липсата на информация по темата и непознаването на симптомите е причината, хората да не разпознават проблема. За мен отговорното поведение е проява на мъжественост. Затова искам да призова всички български мъже да проявят тази отговорност към здравето си и един път в годината да се подлагат на профилактичен преглед.“ – мотивира участието си в капманията нейният посланик Петър Стойчев.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей