Свързани новини

27.10.2014 09:30

60% от украинците бойкотираха изборите

Видян 1305 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изборите в Украйна се оказаха тотален провал. Малко над 40 процента от хората гласуваха, но много повече се оказаха бойкотиралите вота. Апропо, всеки български наблюдател би определил изборите като невалидни, защото дори при гласуването на националните избори бюлетините бяха отворени, ясно личеше кой за кого е гласувал в прозрачните урни. По европейските критерии резултатите са нелигитимни, тъй като в две области - Донецка и Луганска нямаше вот. Дори в контролирани от киевската армия градове явката е повече от ниска - 12%. По-тревожно за властите е, че в Одеса - морската столица на държавата гласуваха едва 29% от хората, които са наясно кой запали съгражданите им в Профсъюзния дом на културата на 2 май, когато изогряха между 40 и 200 души - следствието беше прекратено без да има яснота за резултатите от него. Под този процент са гласувалите в Закарпатието в Източна Украйна, докато в съседната Лвовска област са рекьордьори - 70%.


Това обяснява и факта, че тяхната градска партия Самоотбрана стигна изненадващо до 3-ото място. Тя ратува за забрана на територията на страната на всички малцинствени езици, сред които е и българският с между 200 000 и 300 000 наши хора, които ще бъдат потиснати в размирната република.


Най-голям шамар получи президентът Порошенко. Вместо очакваните 32-36% по прогнози на местните социолози, неговият блок изкара малко над 22 и ще чака окончателните данни, излизащи в сряда, за да види дали няма да бъде изпреварен от останалия на стотни Народен фронт на премиера Яценюк. Отцепникът изкара пъти по-висок резултат от своята политическа майка Юлия Тимошенко - последната от седемте минали чертата с 5,6%. Над нея са двете фашистки партии - на Тягнибок и Ляшко и постигналият около 8 на сто от гласовете Опозиционен блок. Напомняме, че тези проценти са за пропорционално избраните депутати, а те са половината от 450-местния парламент. Другите народни представители са мажоритарно избирани.


Всъщност обаче най-голямата парламентарна група ще бъде на олигарха Коломойски. Бизнесменът, който по съвместителство най-демократично е и губернатор на Днепропетровска област, се очаква да има над 100 свои депутати от 450. Свои групи от различни партии ще набутат и други негови колеги като смятания за най-богат украинец Ринат Ахметов, известен и като футболен президент и финансиращ и управляващи, и т.нар.опозиция, която е подозирана, че играе, за да има поне видимост на демокрация в Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби