Свързани новини

26.10.2014 18:10

И новото правителство временно – до първи юли

Видян 1746 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лансира създаването ново временно правителство, което да управлява до 1 юли догодина, когато да се проведат нови парламентарни избори едновременно сслед което  да се  местните. 

Това  стана ясно след провелия се втори тур консултации между ГЕРБ и БСП вчера. Причината е невъзможността да се формира стабилен кабинет с максимално широко участие. 

Борисов съобщи, че следващата седмица, след като новият парламент вече заседава, ще предложи лидерска среща на партиите, с които досега е преговаряно за правителство. На срещата трябва да бъде взето окончателно решение за срока на парламента и заедно с останалите лидери да решат как да се управлява.

Заедно с това още на първото си заседание след учредяването  Народното събрание ще смени управителя на БНБ Иван Искров и цялата управа, „защото всичко по закон е в ръцете на БНБ и те умишлено вече три месеца бездействат“, заяви лидерът на ГЕРБ, подкрепен от Миков. 

Припомняме, че още от 2010 г. 19’ с документи доказа неколкократно тоталната липса на действащ банков надзор, който по идея трябва да бъде основната функция на БНБ, тъй като в борд тя реално няма други. За съжаление обаче политиците до момента се правиха, че не знаят какво се случва. Понеже и ръководството на БНБ, като ВСС, ДКЕВР, СЕМ и други омразни на нацията органи се определя на квотен принцип между партиите. 

„За да има правителство, то трябва да има споделена отговорност с участие на всички лидери. Лидерите – вътре в правителството, там се решават нещата и се изпълняват програмите.  Когато става въпрос за стабилност, личното участие е изключително важно, в противен случай трябва да отидем на предсрочни избори. Зимата е много тежка, проблемите са изключително големи“, заяви Бойко Борисов.  По този повод той укори Радан Кънев, че “иска да стане шеф на парламентарна група, без да влиза в кабинета, при положение, че Валери Симеонов и Каракачанов остават вътре в парламента с поставено условие от реформаторите по никакъв начин да не се търси широка коалиция между двете леви и двете десни партии.  Всичко това превръща новия парламент в едното правителство на малцинство“, категоричен е Борисов. 

  



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог