Свързани новини

24.10.2014 17:20

Барозо до Борисов: В края на моя мандат като председател на ЕК Ви благодаря за подкрепата

Видян 1292 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В края на моя десет годишен мандат като председател на Европейската комисия бих желал да Ви благодаря за подкрепата и приятелството в тези интензивни, но все пак успешни времена. Това заявява досегашният председател на Европейската комисия (ЕК) Жозе Мануел Дурао Барозо в благодарствен адрес до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.


„Когато за първи път прекрачих прага на централата на Европейската Комисия през ноември 2004 г. бях напълно наясно колко отговорна е работата, но никога не съм могъл да предвидя какво ни предстои.


През последните десет години Европейският съюз премина през едни от най-големите си предизвикателства в историята: от нуждата да се сдобие с нов договор до това да се справи със световната финансова криза, включваща кризата на държавния дълг, както и да се справи със сложността на раждащия се нов световен ред.


Въпреки това, имаме успешно запазена Европа – обединена и отворена, и именно това я прави по-силна. Държахме се един с друг и се увеличихме успешно от 15 на 28 страни-членки. Изградихме нов начин на работа след Лисабонския договор. Успяхме да направим Съюза по-добре подготвен да се справя с предизвикателствата и използвахме възможностите, които глобализацията ни предостави. Въпреки оценките и въпреки предсказанията, които чувахме от много, чрез политическа воля и лидерство ние показахме изключителна издръжливост на Европейския съюз.


Издръжливост, особено по време на най-трудните моменти, която не би могла да бъде възможна без постоянната подкрепа, които много отдадоха на европейския проект, Европейската комисия като институция и на мен, като неин председател“, се казва в благодарствения адрес от Барозо.


Досегашният председател на Европейската комисия изразява надежда, че Бойко Борисов ще отдаде на неговия наследник и добър приятел Жан-Клод Юнкер същото ниво на доверие в следващите пет години. „Надявам се да продължим да поддържаме връзка за в бъдеще“, пише в послеслов на адреса си до Борисов Жозе Мануел Дурао Барозо.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец