Свързани новини

23.10.2014 11:10

Калфин: В дясноцентристка коалиция ПП АБВ няма как да участва

Видян 898 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В дясноцентристка коалиция ПП АБВ няма как да участва, но ще бъде максимално конструктивна, заяви пред журналисти зам.-председателят на партията Ивайло Калфин, след среща с представители на ГЕРБ. Той отново потвърди позицията на АБВ - че ситуацията в държавата предполага максимално широка коалиция, включително с участието на БСП. Калфин обясни, че АБВ е готова да подкрепи конкретни политики на ГЕРБ, които съвпадат с платформата на АБВ. „За нас разговорите за коалиция не са приключили. Ние подкрепяме и бихме подкрепили коалиция, в която влизат основните - първата и втората политически сили“, коментира зам.-председателят на АБВ.


По две теми двете партии са постигнали принципно сближаване на позиции, - за реформа в правосъдната система и реформа в сферата на сигурността.


Остават различията между АБВ и ГЕРБ по въпроса за ревизия на бюджета за 2014 година, темата обаче подлежи на обсъждане на експертно равнище. Различия има и по социалните мерки, по данъчната система, по въпроса за ролята на държавата за стабилизиране на българската икономика.


По време на срещата между ГЕРБ и АБВ на обсъждане са били подложени въпросите за изработване на стратегия в областта на енергетиката и идеята новият парламент да приеме декларация, в която да се изведат националните приоритети, с подкрепа на всички политически групи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали