Свързани новини

20.10.2014 17:30

Бум на разводите в София

Видян 1657 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дали заради ретроградния Меркурий, или поради друга причина, през последния месец в столицата се наблюдава троен скок на разводите. Адвокати споделят, че ако досега са водели по едно бракоразводно дело на седмица, сега развеждат по три двойки за същия период. Те коментират още, че това дори не са младежи, вдигнали сватба, без да  обмислят решението си сериозно, а улегнали хора между 35 - 45 години, които са женени от доста време.


Според последните статистики повече от половината съвременни двойки живеят на семейни начала и малка част са традиционалистите, които скрепяват любовта си с подпис. Специалистите смятат тенденцията за доста тревожна, щом дори тези считани за по-консервативни двойки се отправят към злополучната зала 13. Не ги спират нито държавните такси, които се плащат веднъж при завеждане на делото и втори път при постановяване на решението, нито адвокатския хонорар, който е минимум 600 лева. За уреждането на имуществените отношения между съпрузите се събира и допълнителна такса. При взаимно съгласие съдът следва да се увери, че решението за развод на двамата е непоколебимо. За целта съпрузите трябва да се явят лично в открито съдебно заседание и да потвърдят серизното си съгласие за прекратяване на брака. По време на процеса трябва да бъде постигнато споразумение относо местоживеенето на децата, упражняването на родителските права, издръжката и ползването на семейното жилище, както и на фамилното име. Ако то бъде непълно, съдът дава срок за отстраняване на недостатъците и дори може да отхвърли искането на съпрузите за край на брака. Въпреки тези дълги процедури обаче, двойките, които подават молба се увеличават. Юристите споделят, че често пъти мотивите са достатъчно сериозни и съпрузите са непоколебими. Има обаче и комични случаи, когато меркантилни дами объркват България с Холивуд и смятайки, че ще се сдобият с голяма издръжка, се озовават на улицата. Други пък карат дори съдиите да се изчервяват, разделяйки се заради срамни болести, "внесени" в семейното огнище от единия от съпрузите.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец