Свързани новини

20.10.2014 15:51

Италия - номер 1 по злоупотреби с европари

Видян 1185 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италия е на първо място в ЕС по злоупотреби с европейски фондове, сочат данни на италианската финансова полиция, предадени на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).


През последните девет месеца финансовата полиция на Апенините е проверила придобиването на суми от европейски фондове, възлизащи на 550 млн. евро. Установено е, че от тях 290 милиона евро са обект на измами, като 215 млн. са неправомерно придобити, а 75 млн. са неправомерно заявени.


В 28-те страни от ЕС са разкрити общо 945 измами с европейски фондове, като 302 от тях са извършени в Италия, което я поставя начело на незавидната класация.


В национален мащаб първенството държи областта Сицилия.


По традиция явлението е по-широко разпространено в южните италиански области основно по две причини – те получават най-много европейски субсидии за компенсиране на хроничната икономическа изостаналост и същевременно там е най-развита организираната престъпност.


Този път данните сочат, че злоупотребите с фондовете на ЕС засягат и области от Централна и Северна Италия. След Сицилия в класацията се нарежда централната област Лацио, която изпреварва двете южни области Пулия и Базиликата. Измами са регистрирани и в други развити и заможни области като централната Тоскана и северната Пиемонте.


Придобитите чрез измама европейски средства са конфискувани за съхранение от финансовата полиция, чийто командващ ген. Саверио Каполупо посочи, че разкритите злоупотреби потвърждават доброто действие на системата за контрол.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион