Свързани новини

20.10.2014 13:15

Японският кабинет разтърсен от скандали и оставки

Видян 883 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият министър на търговията и индустрията на Япония подаде оставка заради финансов скандал и правосъдният министър напусна поста, след като бе обвинен в нарушаване на изборното законодателство. Това е голям удар за премиера на страната Шиндзо Абе от поемането на властта през 2012 година, отбелязва Ройтерс.


Оставката на двете жени може да усложни прокарването на решения по ключови политики, включително дали да се продължи с непопулярния план за национален данък върху продажбите и плановете за рестарт на ядрените реактори, които са спрени от ядрената катастрофа във „Фукушима" през 2011 година.


Абе се надява да поправи вредите с бързо намиране на подходящи заместници, но опозицията очаква още потенциално уязвими министри сред назначените в кабинета миналият месец.


40-годишният търговски министър Йоко Обучи, дъщеря на премиер и гласена да стане първият министър-председател на Япония, заяви на пресконференция, че е подала оставка заради подозрения, че нейна подкрепа към групи е довела до злоупотреба с държавни средства.


Часове по-късно правосъдният министър Мидори Матсушима подаде остава. Опозиционната Демократическа партия е с оплакване срещу министъра, обвинявайки го, че е нарушил изборното законодателство чрез разпространение на изборни листовки.


Обучи и Матсушима са две от общо петте жени в кабинета на Абе. Привличането на жени в управлението е част от стратегията „Абеномикс" на премиера за възраждане на икономиката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец