Свързани новини

20.10.2014 10:30

Асансьор - убиец бил в изправност

Видян 956 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Асансьор в квартал Гео Милев причини смъртта на един човек през уикенда. Проверка показа, че той е бил в изправност, съобщиха от пресцентъра на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Човешка грешка и неразумно поведение са причинили инцидента.


Кооперацията е нова, асансьорът - също, преминал е всички технически прегледи. По предварителна информация причината за засядането на кабината е спад в захранването на съоръжението. До фаталния край се е стигнало заради нарушаване на правилата за безопасност в подобни ситуации и предприемане на рисковано излизане от заседналата кабина. Проверката показва, че поддържащата фирма е спазила нормативното изискване за реакция до един час. Първият екип е дошъл на 10-тата минута, а вторият - на 20-тата минута. Служителите на ДАМТН са установили също, че фирмата не е проблемна и няма актове, а съоръжението е в техническа и юридическа изправност.


Специалистите отбелязват, че този случай е доста по-различен от предишните инциденти, тъй като в момента става дума за неспазване условията за безопасност. Припомняме, че при нелепия инцидент в събота в асансьора са се качили двама мъже и една жена. Те засядат между третия и четвъртия етаж. По своя инициатива единият от тримата решава да предприеме действия, за да извади хората , но в момента, в който отваря вратата и прави опит да скочи на площадката, пада в шахтата. Едва след това другият мъж се е обадил на телефона, указан върху условията за безопасност в кабината. Представители на поддържащата фирма са се отзовавали на повикването няколко минути по-късно и са извели невредими двамата, останали вътре в асансьора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог