Свързани новини

17.10.2014 15:54

Още 2-3 седмици служебен кабинет

Видян 1236 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

”Давам си още две-три седмици да бъда служебен премиер. Смятам, че ще се състави ново правителство”, коментира в петък пред Нова телевизия премиерът Георги Близнашки. Според него нови избори биха били катастрофални за България.


За проведените на 5 октомври избори Близнашки каза, че те не са били ”най-опорочените досега в българската история”. В същото време обясни, че всички партии ”малко или много” са участвали в изборната търговия. Според Близнашки е по-добре, че в парламента са влезли осем партии.  Той обаче отправи критика към Реформаторския блок за поведението на десните по време на преговорите с ГЕРБ.


”Всички са събрани заедно, нека малко да успокоят страстите си и да се опитат да влязат в диалог. Аз лично съм, изненадан защо реформаторите не могат да оценят собственото си присъствие в политическото пространство. Човек трябва да си дава сметка за тези неща, а не да поставя невъзможни за изпълнение условия на своите потенциални партньори. Аз се надявам бързо да се преодолеят различията между онези партии, които биха могли да участват конструктивно в бъдещото управление", коментира Близнашки, без да посочи какви са били тези неизпълними условия на РБ.


Близнашки отговори и на въпроса защо Метин Казак от ДПС е предложен за посланик в Катар. Това е станало, "за да се опровергае твърдението за етнически подход при подбора на кадрите, особено в дипломацията".


Премиерът нарече твърденията за масова чистка в администрацията "пресилени". Уволнени били 100-150 души, но само в случаи, в които е била ”установена тежка корупция”. Последният уволнен беше временният шеф на агенцията за българите в чужбина Йордан Янев. Това се случи заради публикации в Mediapool и вестник ”Сега”.


Служебният премиер коментира и последните протести на вложителите в КТБ. Близнашки каза, че е изненадан от поведението на хората, които не протестират за връщането на Цветан Василев в страната. ”Все пак те са се доверили на него", каза той.


Според него, завръщането на банкера у нас ще улесни намирането на решение за излизане от ситуацията. "Най-добре е да се прибира час по-скоро и да дава своите обяснения пред българската общественост", призова Близнашки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се