Свързани новини

15.10.2014 16:15

Свикват парламента на първата дата след Ретроградния Меркурий

Видян 1669 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В първия възможен ден, след като Меркурий от реторграден се обърне в нормалния си ход, президентът Плевнелиев свиква Народното събрание. Точно така трябва да се тълкуват думите му: „За мен това е добра дата”, с които той оправда решението си. За Ретроградния Меркурий се знае, че не е ОК за комуникация, сделки, преговори и подписване на документи. Плевнелиев, освен ирландска пастирка – по собствените му признания, е бил и астролог в универмага на Благоевград, така че той тези работи ги разбира. И движи държавната машина според това, което му се дава отгоре – в смисъл от звездите.


В изказването му пред останалите политици вчера имаше и друга забележителна фраза: „Ще свикам учредителното събрание на 43-то Народно събрание”. И децата знаят, че Учредително събрание е имало през 1879 г. и то е изработило Търновската Конституция. А обикновените сбирки на парламента се наричат чисто и просто „заседания”.


Интересно е по каква ли причина държавният ни глава, който обича да използва интересната дума „щастлиФТ”(точно така я произнася), е избрал начален час 14 за „учредителното събрание”. Сигурно и това се прави по хороскоп, понеже 135 години първите заседания на парламентите ни, както и всички следващи, започват сутринта – в 9 или 10. Дали Роско има къщна работа или друго основание – това не става ясно.


„За мен това е добрата дата. Има много спешни задачи за вършене, но най-важната е 43-то Народно събрание да тръгне с летящ старт и добре подготвени решения”, каза Плевнелиев.


И продължи с нелепото чувство за хумор: „Важно е 43-то Народно събрание да бъде устойчиво и стабилно”. Накрая добави и нещо сериозно: „Новите избори не са алтернатива и това не е желанието на българския народ”.


Новината е ужасяваща за България. Парламентът се свиква 22 дни след изборите, след като миналият започна работа само 8 след вота, без да има толкова спешни задачи, както новия. За отрицателно време НС трябва не просто да избере ръководство и да започне процедурата по формиране на правителство – ако го има, няма да бъде преди началото на ноември.


Светкавично трябва да се решат проблеми като актуализация на бюджета, поемане на нов дълг, изработване на целия бюджет на държавата за идната година (традиционната процедура отнема месеци и то при нормално действащо, а не при некадърно служебно правителство). Задача с повишена трудност е и спасяването или затварянето на КТБ.


Очевидно е, че за президента и българските политици, парите на държавата и на хората не са важни, след като протакат всячески – къде по астрологични, къде по лични, къде по задкулисни причини, онова, заради което ни карат да им гласуваме.


Иде голям обществен взрив, от нас да го знаете!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп