Свързани новини

14.10.2014 10:11

Курортите няма да вдигат цените

Видян 993 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Туроператори и хотелиери очакват предстоящият зимен сезон да бъде по-успешен от миналия. Това каза председателят на Асоциацията на туроператорите и туристическите агенти Байко Байков. Ранните записвания за зимата са започнали с по-сериозен ръст от обикновено, и то на ключови пазари като скандинавските, които са съпроводени с предварително планиране и устойчивост. Байков добави, че курортите са готови да посрещат туристи дори при неблагоприятни климатични условия, въпреки че засега прогнозите са за снежна зима. Очаква се цените по ски курортите да не се повишават. "Не се готви повишение на цените, защото миналият сезон беше труден и е ясно, че особено на старта на новия трябва много да се внимава с ценовата политика", каза още Байков, цитиран от Стандарт.


По негово мнение със сигурност сериозният спад от летния сезон ще повлияе и на зимния. Затова негативният ефект незабавно трябва да се компенсира с адекватна медийна реклама, заяви  експертът. Той напомни, че спадът от летния сезон е почти 6%, а с данните за септември ще бъде още по-голям. Което отсега създава тревога за следващия летен сезон, каза Байков.


Хотелиери и ресторантьори също са оптимистично настроени за успешен ски сезон тази зима, каза и Янка Рахова, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Банско. Според нея, ако се сбъднат прогнозите за обилни снеговалежи през декември, на пистите ще има добра основа от естествен сняг, което предполага голям успех на ски сезона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.