Свързани новини

01.10.2014 17:05

Как да пестите у дома от скъпото електричество?

Видян 2127 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 5:2 гласа ДКЕВР реши да вдигне цената на електричеството с 10 процента. Увеличението влезе в сила от вчера. Заседанието на наказателния и уж независим орган беше закрито, след като на предишното комисарите бяха обстрелвани съвсем заслужено с яйца. И им общещаха следващия път по тях да летят камъни. Напомняме, че новата председателка на органа Светла Тодорова е жената, водила преговорите с ЕВН за приватизация на ЕРП-то в южна България под консултациите на Трайчо Трайков и илогарха Иво Прокопиев, който от своя страна държи в малкия си джоб президента Росен ПлEVNелиев.


Напомняме също, че държавният глава, който през лятото проведе тайна среща във Виена с директора на ЕВН, поиска от Конституционния съд да отмени 20% такса върху енергията от ВЕИ и от американските ТЕЦ-ове, а най-много от тях печели именно неговият кръг. Ако това не бе станало, токът днес щеше да се вдига с не повече от 3%. Вместо това обаче скача с 10 на сто, което ще донесе 300 милиона лева на ЕРП-тата.


Атака и Патриотичният фронт протестираха под прозорците на ДКЕВР, но не трогнаха енергийните комисари.


19’реши да даде на своите читатели практични идеи как да спестяват от сметките за ток, без да ограничават потреблението си. Един от вариантите е да пускате пералнята само на програми, при които тя подгрява водата до 30 градуса. По този начин хем процедурата е по-бърза, хем се пести ток. Друго съществено действие е да изключвате електроуредите, когато приключите работа с тях. Това се отнася както за прахосмукачките и телевизорите, така и за по-дребни, но многобройни като клас консуматори като мобилните телефони, таблетите и компютрите. Немалко хора държат техните зарядни устройства непрекъснато в щепсела. Или пък дори след сигнала за 100% зареждане след падането на батерията вечер, ги оставят по цяла нощ включени в мрежата. Трябва да знаете, че това навърта сметка.


Елементарно е, но е важно да се каже за онези, които се отопляват на климатик. Когато проветрявате, изключвайте го, защото в противен случай той консумира пъти повече, отколкото при нормален режим.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.