Свързани новини

01.10.2014 12:28

Синдикати и работодатели против бюджета Близнашки

Видян 1239 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работодатели и синдикати се обявиха против актуализацията на бюджета за 2014 г. на заседанието на Тристранката, която се провежда на "Дондуков" 1. Председателят на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев представи декларация относно актуализацията на бюджета. „Радикална актуализация на бюджета, особено в предлаганите значими размери, може да бъде предприета само и единствено по инициатива на действащо правителство и при работещо Народно събрание. Актуализацията на бюджета на може да се третира като рутинна експертна работа, която служебното правителство може да подготви и да поднесе „за подпис” на следващото правителство и на следващия парламент”, посочи Велев.


„Настояваме обществото и социалните партньори да получат от служебното правителство в най-кратък срок отчет за изпълнението на бюджета за деветмесечието и съответен анализ, както и информация за състоянието на фискалния резерв и държавния дълг. Не следва да бъде предлаган и приет проект за актуализация на бюджета, който да предвижда по-голям бюджетен дефицит от 3 процента към БВП”, добави той, цитиран от Фокус.  


Като друг аргумент за несъгласие с предложения от служебния кабинет законопроект за промени в държавния бюджет за 2014 г. Велев посочи, че емитирането на нов държавен дълг, особено при липса на публично достъпна официална информация и варианти за разрешаване на проблемите в КТБ и ТБ Виктория и настоящия състав на Управителния съвет на Българската народна банка, е допустимо единствено с оглед покриване на новонатрупания бюджетен дефицит (до 3 на сто), ако сегашният фискален резерв не е в състояние да го покрие.


Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес, Българска търговско-промишлена палата, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Конфедерация на независимите синдикати в България, Конфедерация на труда „Подкрепа” са на мнение, че е необходимо оттегляне на представения проект за актуализация на бюджета и подготовка на ново експертно предложение в дефинираните рамки. Според тях такъв проект следва да бъде представен от новото правителство, отразяващо политическите реалности в страната след изборите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд