Свързани новини

30.09.2014 17:08

Москва започва наказателна процедура за геноцид в Източна Украйна

Видян 1314 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Следственият комитет на Русия започва наказателна процедура за геноцид на рускоезичното население в Източна Украйна. Това заяви вчера говорителят на институцията Владимир Маркин. Разследването е установило, че "в периода от 12 април 2014 г. до момента, в нарушение на Конвенцията от 1948 г., както и на други международни правни актове, осъждащи геноцида, лица от висшето политическо и военно ръководство на Украйна и Националната гвардия на страната са издавали заповеди, насочени към пълното унищожаване на рускоговорещите граждани, живеещи на територията на Донецката и Луганската република", посочи още Маркин. По думите му използването на тежки оръжия и на авиация по време на конфликта е причинило смъртта на най-малко 2500 души и унищожаването на над 500 сгради на цивилни в Източна Украйна. В същото време армията на Новорусия вече трети ден продължават боевете по отбраната на Донецк. В резултат на обстрелите в неделя са загинали 6 мирни граждани а 18 са били ранени.


По данни на опълченците, на територията на летището се укриват около 2500 украински военни и чуждестранни наемници. Вчера при престрелките там са пострадали и журналисти на руската РЕН ТВ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци