Свързани новини

29.09.2014 15:14

Далавери въртят в столичните училища

Видян 1146 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оказва се, че туроператорските агенции са намерили начин да печелят, като предлагат необосновано скъпи екскурзии за учениците. Офертите биват прокарвани през директорите и училищните настоятелства, а за родителите остава да плащат от и без това отънелите си джобове, след всички разходи за началото на учебната година.


Такъв е и случаят с 81 СОУ Виктор Юго, в което възмутени родители се надигнаха срещу обявената обиколка на София, която ще струва 17 лева на дете, или общо 850лв за цялата група.В тази сума обаче не влизат нито храната, нито таксите за посещаваните обекти. Единственият разход е за автобуса, който ще изгори бензин само колкото да закара 50 деца от Младост до храм-паметникът Александър Невски. От там нататък разходката ще бъде "пешеходна". След като бъдат приспаднати около 50лв. за екскурзовод и 50лв. за застраховки, остават 750лв., колкото явно струва според организаторите горивото от Младост до центъра на София. Това обаче не е първият подобен случай. Миналата година бива организирана подобна екскурзия до Цари Мали Град. След като туроператорите прибират двойно повече пари, се оказва, че дори не са си свършили работата както трябва, защото в същия ден крепостта е била затворена. Това естествено се разбира, след като автобусът с децата вече е паркирал на хълма под туристическия обект.Родителите алармират, че учителите също участват в схемата, като вземат комисионна за всяко записало се дете, която е около 10% от събираната сума. Подобни екскурзии биват организирани и в останалите училища и детски градини, като дестинациите биват Перник и околните мини или други, все така"атрактивни" места. Така на практика майки и бащи плащат за безумни разходки, от които туроператорите печелят, а учителите получават "бонуси" под масата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне