Свързани новини

29.09.2014 10:11

София - финалист за Европейска столица на спорта 2017

Видян 1540 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София и френският град Марсилия са финалистите в надпреварата за титлата Европейска столица на спорта 2017. Тя се присъжда от 2000 година, а някои от досегашните носители на престижното звание са били Мадрид, Копенхаген, Варшава и др. Инициативният комитет за Кандидатурата на София е подготвил отговорите на специална анкета, в която част от въпросите са свързани с провежданите домакинства на големи спортни събития, при които София като столичен град е със значителна преднина пред Марсилия. Ако спечели състезанието, градът ни може да получи 7 млн. Евро, за да бъдат организирани различни състезания.


Българската столица може да победи конкуренцията и благодарение на природните си дадености, сред които са паркът Витоша и многото други зелени площи. Панчарево и велоалеите също ще бъдат сред основните козове на София. До края на 2017 година в столицата ни ще бъдат обособени още 66 км. велоалеи, а в момента има завършени 34 км. Парковете, в които са направени новите фитнес-съоръжения са 17 на брой, с тенденция до края на годината да бъдат 36. В подкрепа на кандидатурата на столицата ни са проведени повече от 76 спортни събития. Градът ни има поддръжката и на множество международни спортни федерации и институции в Европа, както и на изявени български спортисти. Оценителната комисия, състояща се от 11 членове на ACES Europe, ще бъде на посещение в София в периода от 9 до 12 октомври 2014 година.


Инициативният комитет за Кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 година ще даде пресконференция утре в 11.30 часа в сградата на Столичната община.На срещата ще бъдат дадени подробности за програмата по посрещането на международното оценяващо жури, което ще пристигне в българската столица през следващия месец.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но