Свързани новини

26.09.2014 13:54

TV7 дължи 4,5 млн. без ДДС на продуцент

Видян 1855 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Към 30.06.2014 г. с приключването на пролетния телевизионен сезон  НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД има общо вземания на стойност 4,5 млн. лева без ДДС от дружествата ТВ СЕДЕМ ЕАД и БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕАД. Горецитираните вземания са разпределени както следва: 3 млн. лева без ДДС - вземания от ТВ СЕДЕМ ЕАД и 1,5 млн. лева без ДДС вземания от БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕАД. Тези вземания са дължими на база договори между НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД в качеството си на „Продуцент“, от една страна и ТВ СЕДЕМ ЕАД и/или БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕАД в качеството си на „Възложител“ от друга страна за телевизионна реализация на аудио-визуални произведения. Всички тези предавания са произведени и излъчени по програми „ТВ 7“ и „Нюз7“, собственост на горецитираните дружества. Съгласно договорите възнаграждението към Продуцента се дължи „до 30-то число на месеца, следващ месеца на излъчване на Предаването за всички предадени епизоди на Предаването през предходния месец“. По-детайлно дължимите суми по предавания са както следва:


 „Усещане за жена“ – 486 хил. лева без ДДС;


„Оригиналът“ – 243 хил лева без ДДС;


„Къртицата“ –1 млн лева без ДДС;


„Пряка демокрация“ –177 хил.лева без ДДС;


„Следващият, моля“ –1 млн лева без ДДС;


„Пред банята“ –48 хил. лева без ДДС;


„Преди банята“ –71хил лева без ДДС;


„Граждански контрол“ –1,4 млн лева без ДДС;


 „Факторът Кошлуков“ –26 хил лева без ДДС;


 „От другата страна“- 27 хил.лева без ДДС;


„Предаването „Карбовски“ –43 хил. лева без ДДС;


„Терминал 7“ -46 хил. лева без ДДС.


 В резултат на неизплатените гореописани суми от ТВ СЕДЕМ ЕАД и БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕАД, НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД дължи възнаграждения към своите доставчици и лица, наети по граждански и трудови правоотношения. За съжаление многократно отправените добронамерени покани за заплащане на дължимите суми не постигнаха никакъв резултат. Забавата в заплащането на дължимите суми от няколко месеца доведе до безизходно положение за НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД. С цел запазване интересите на всички контрагенти на НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД, тя бе принудена да подаде молба за обявяване в несъстоятелност на ТВ СЕДЕМ ЕАД и БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕАД като единствено средство за защита и възможност за получаване на дължимите суми.


С настоящото писмо искаме да заявим, че след 20.06.2014 г. по банковите сметки на НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД не са постъпили никакви суми от страна на ТВ СЕДЕМ ЕАД и БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕАД. Ако те твърдят обратното моля да го докажат, за да не изпадаме в подобни ситуации.


Категорично заявяваме позицията си, че всички задължения ще бъдат изплатени точно и коректно към нашите контрагенти, наети лица и служители веднага след получаване на дължимите ни суми от ТВ СЕДЕМ ЕАД и БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЕАД. За пореден път приканваме тези дружества да изпълнят договорните си задължения към НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ ЕАД.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец