Свързани новини

22.09.2014 17:40

Хаос в Класическата гимназия

Видян 1540 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тоталната пародия служебен министър на културата с нов епизод. Седмица след откриването на учебната година ситуацията в Националната гимназия за древни езици и култури в София все още не е ясна. Въобще не се знае дали учебният процес ще започне днес или на учениците още седмица ще бъде съобщавано ден за ден коя изложба ще бъде посетена организирано и кой учител ще изнесе обща лекция в Софийския университет.


Причината за това е неприключилата аварийна смяна на покрива на сградата на бившето 13-о училище до Женския пазар в столицата, където миналия септември НГДЕК бе настанена уж за кратко, докато приключи ремонтът на нейната сграда в жк. Модерно предградие, субсидиран 2.2 млн. лв. от еврофондовете.


Докато трае ремонтът директорката на училището Мариела Папазова и част от настоятелството решават, че гимназията може да остане в центъра на града с мотива, че там е мястото на елитно училище като НГДЕК. Срещу оставането в сградата до Женския пазар, обаче, други родители подадоха редица сигнали, тъй като смятат, че тя е опасна за здравето на децата им.В резултат на противопоставянето на различните мнения за местоположението на гимназията в момента и двете сгради нямат разрешително за ползване от регионалната здравна инспекция.


Заради проливните дъждове подмяната на покрива на "временната" сграда до Женския пазар не е приключила до 15 септември. После протече и четвъртият етаж, а здравната инспекция откри редица други проблеми и запечата училището.


За днес е насрочена нова проверка на здравната инспекция, която трябва да реши дали е възможно да бъдат провеждани занятия там. Ако това не бъде позволено от инспекторите, тепърва ще бъде обмисляно къде да бъде преместена гимназията, като дори се обсъжда вариант за трета сграда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се