Свързани новини

22.09.2014 15:14

Борисов: Вкарват ни в сценарий за избори до дупка, ще стане страшно

Видян 1561 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“С поведението на Реформаторския блок срещу ГЕРБ и тежките обвинения, които сипят всеки ден, това е вече един ясен сценарий за влизане отново в избори.  Хората знаят, че ние не можем да правим коалиция с ДПС, не можем с ББЦ, след като реформаторите на практика казват с условията, които ни поставят, че не може и с тях.  С БСП нито  мога да кажа от тяхно име нещо, нито пък аз да говоря. Така че сценарият е виден и той е в действие“, коментира по време на посещението си в Нова Загора председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. С тези думи той показа на РБ, че няма намерение да се поддава на извиване на ръце, а и отвори вратата за коалиция от немско-австрийски тип.   


По думите му, ако сега няма 60% избирателна активност и няма стабилно правителство, на следващите избори ще има 80% избирателна активност, но вече ще е късно. „Избори декември или януари ще са фатални за България. Тогава няма въобще да правя предизборна кампания, ГЕРБ няма да прави кампания. Вече ще е безсмислено да обясняваме на хората, че нещо може да се направи след декември, януари“, заяви председателят на ГЕРБ.  


„Силно вече съм заподозрял  реформаторите, с конфликтите си вътре в партията и поведението си към ГЕРБ, защото  представяте ли  си ДПС и БСП да излязат утре и да кажат,  че пак са в коалиция. Ще взривят пак обществото! Затова казвам, че в случая ключът за стабилността беше към реформаторите, а те още от самото начало го поставиха  под угроза, коментира Борисов -  Неслучайно вчера казах на реформаторите, че със своите безумни искания и с политиката, която си водят, явно е, че те работят за саботирането на едно стабилно управление. Иначе тя е нарисувана коалиция между нас и Реформаторския блок.  Ето тук правя жест отново аз към реформаторите - един  Гаврийски би се справил прекрасно (б.р. Светослав Гварийски, бивш финансов министър и бивш шеф на БНБ), нищо че ми е бил конкурент за кмет и съм го победил, но той може да се справи, ако има подкрепа от  парламента. Подобен човек с репутация ни трябва. Сигурно има и други поне 3-4 човека,  но той  е един от хората, които като мой противник на избори го казвам, много винаги съм го ценял за знанията, уменията, качествата, които има. Така че, аз съм диалогичен човек, но не обичам някой да ми извива ръцете и да поставя условия предварително, не е честно и никога не съм се огъвал“, заяви председателят на ГЕРБ.


Той отбеляза още, че не е чувал реформаторите да говорят срещу БСП, нито особено срещу ББЦ, „те там си се щадят“, коментира председателят на ГЕРБ.


Борисов има упрек към служебния кабинет, защото до този момент нищо не се прави по темата за купуването на гласове. „Затова се борим за висока избирателна активност. Дай, Боже, народът да го разбере това и да гласуват всички за когото си искат, тогава вече този купен вот ще стане неопределящ или поне няма да изиграе такава важна роля да влизат цели партии в парламента“, заяви председателят на ГЕРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион