Свързани новини

19.09.2014 15:14

Вдигат енергийните помощи според скока на цената на тока

Видян 1437 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков обяви в Благоевград, че размерът на енергийната помощ ще се увеличи с процента на повишаване на цената на електроенергията, съобщават от министерството.


Христосков посочи като пример, че при увеличение на тока със 7 %, месечната енергийна помощ ще бъде в размер на 70,47 лева. При този вариант обаче ще бъдат необходими допълнително малко под 5 млн. лева. Вицепремиерът подчерта, че дава пример със 7 %, но Министерският съвет не може да влияе върху решенията на държавния регулатор с колко и от кога да се увеличава токът.


Голяма част от хората с вече подадени заявления за този вид помощ са получили сумите за ноември и декември. Христосков поясни, че разликата, на която те ще имат право след увеличаване на тока, ще се изплати през януари следващата година с енергийното подпомагане за първите три месеца на 2015 г.


До момента само през месец септември са изплатени близо 9.5 млн. лева за целеви помощи за отопление. Хората, чийто молби ще се обработят след повишението на тока, ще получат новия размер на помощта.


Министър Христосков увери, че и при следващи очаквани повишения на цената на електроенергията хората, които получават помощи за отопление, ще бъдат компенсирани. Целта е да не се разшири кръгът на енергийно бедните.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион