Свързани новини

17.09.2014 16:47

Само София помогна на Мизия

Видян 1354 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община, макар това да не влиза в многобройната проблематика, която покрива, се оказа единствената институция, помогнала на Мизия. Това стана, след като правителството на президента Плевнелиев и неговия премиер Близнашки изми своите ръце и тези на българския еврокомисар заради подигравката пострадалите от наводнения да получат от Европейската комисия едва 6% от поисканите 300 милиона евро. Служебният кабинет и хвърчащата Кристалина оправдаха провала си с неумението на местните власти в Мизия да попълват апликационни форми за бедствия и аварии по брюкселски.


Напомняме, че таман двама министри имат в ресорите си задължението да свършат работата, за да има покрив, храна и лекарства за жертвите на природната стихия и човешката немарливост. Това се вицепремиерът и ресорен министър по еврофондовете и министърът на вътрешните работи. Няма да пропуснем да споменем и факта, че в бюджета на МВР от 1 милиард лева, близо 80 милиона лева са предназначени именно за борба с бедствията и авариите, след като ресорното ведомство бе закрито през 2009 г.


По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова екип общински служители отиде в Мизия и бързо помогна на местната власт там да опише щетите, да попълни всевъзможните евродокументации и да съдейства всячески на хората, за да могат да разчитат на полагаемите им се средства от републиканския и европейския бюджет.


Днес в Мизия посолството на Израел също ще се опита да помогне на терен. В рамките на кампанията Направи добро еврейската общност изпраща лекари за безплатни прегледи, предоставя материали за почистване и дезинфекция, хранителни продукти, безалкохолни напитки и минерална вода, пакети с учебни помагала,лакомства и млечни продукти. Делегация от израелски специалисти – лекари и психолози ще поведат семинар и ще споделят успешни практики за преодоляване на последствията от  инциденти и посттравматичните последици от тях, ще окажат практическа помощ на терен на деца, родители и възпитатели. В рамките на благотворителната кампания ще бъдат ремонтирани местно училище Цанко Церковски и двете детски градини, пострадали от наводнението. Защото при посещението си в Мизия наадекватният служебен министър на образованието Румяна Коларова се задоволи с констатацията, че всичко е наред, щом теракотът в училището е наред, фръцна се и си замина спокойна, вместо да поработи върху нормалния старт на учебната година, което е нейно задължение.


На този фон дали е учудващо, че 67% от българите нямат доверие на служебното правителство, а тези, които го подкрепят са едва 20 на сто. Това е с пъти по-нисък рейтинг от този на служебните кабинети на Инджова и Софиянски и доста по-незначителен дори от този на Райков миналата пролет. Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свали доверието си от служебния кабинет Близнашки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното