Свързани новини

17.09.2014 15:38

Кошмар на Milano Fashion Week: €2 млрд. загуби от спрените от Русия обувки

Видян 945 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кошмарът на Milano Fashion Week е Русия - италианската модна индустрия и производители на обувки са на път да загубят 2 млрд. евро от спиране на износа за страната. Това пише австрийският вестник Der Standard.


Според Националната асоциация на производители на обувки на Италия Assocalzaturifici, европейските санкции срещу Русия могат да спрат работата на около 400 фирми. Според данните на италианския бизнес за първото шестмесечие износът на текстил към Русия се сви с цели 10%, в това число и поради девалвирането на рублата.


Същевременно Русия не е против да инвестира в модния сектор на Италия. Според изданието руската държавна банка „Внешторгбанк“ през лондонскишя си инвестиционен фонд VTB Capital (работи и в България – бел. ред.) планира да придобие 60% oт модната къща на Роберто Кавали срещу 500 млн. евро. „Преговорите са на финалната права“, признаха в Милано. Руснаците са готови да платят за Roberto Cavalli с 10% над предложеното от британския инвестиционен фонд Permira.


Der Standard припомня, че Кавали за пръв път обяви за намерението си да продаде дела си в модната империя още преди няколко години, но досега нито една от офертите не го устройвала. Една от причините е липса на интерес към модата от страна на наследниците на Роберто Кавали.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.