Свързани новини

17.09.2014 13:50

До 10 % скок на цената на тока от 1 октомври

Видян 1310 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Увеличение на цената на тока ще има от 1 октомври. Това категорично заяви новият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Светла Тодорова, която замени в началото на месеца Боян Боев, предава Money.bg.


Тодорова обаче заяви, че предстоящото от октомври увеличение няма да е последното и че е възможно скоро отново да има корекция на цената на тока. Това ще се случи „така че да не убиваме потребителите".


Припомняме, че преди няколко седмици, ЕВН поиска увеличение на цената на електроенергията с близо 18 %.


По мнението на Тодорова електроразпределителните предприятия до момента са били подложени на сериозен натиск от страна на енергийния регулатор, който е бил на ръба на закона. В тази връзка тя заяви, че тези компании имат основание да поискат увеличение, защото една част от разходите, които правят, неправилно не са били включвани в цената на тока.


Очаква се на 19 септември ДКЕВР да публикува доклад, в който да бъдат посочени новите цени на електроенергията. След тази публикация дружествата в сектора ще могат да предявят своите претенции по време на отрито заседание и в писмена форма.


По отношение на цената на газа и свързаната с нея стойност на топлинната енергия Светла Тодорова припомни, че от 1 октомври „Булгаргаз" е поискал увеличение на тарифите с 1.6% или около 10 лева. Това увеличение най-вероятно няма да бъде прието в този размер, като по този начин най-вероятно няма да има и скок на топлинната енергия, която вече беше повишена от 1 юли средно с около 5%.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.