Свързани новини

17.09.2014 11:30

Два от трите най-добри университета в света са британски

Видян 1109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Масачузетският технологичен институт е най-добрият университет в света за трета поредна година. Това показа престижната класация на британската компания “Кю Ес уърлд юнивърсити ранкингс” за 2014 - 2015 г., предаде Би Би Си.

Две британски висши учебни заведения са в топ 3 на най-престижните университети в света. Второто място си разделят британските Кеймбридж и “Импириъл колидж”.

Американският Харвард, който е най-богатият университет в света, остава четвърти. Петото място си поделят Оксфорд и “Юнивърсити колидж Лондон”. Останалите 4 позиции в топ 10 са заети от американски висши учебни заведения - Станфорд, Калифорнийския технологичен институт, Принстън и Йейл.

Американските университети доминират в топ 20 в света, като заемат 11 от местата. В британската столица Лондон има 3 университета сред 20-те най-добри висши училища. На 16-о място е “Кингс колидж Лондон”. Университетът на Единбург в Шотландия е класиран на 17-о място. В първите 20 влизат и два швейцарски университета - Технологичният институт в Цюрих и Федералното политехническо училище в Лозана.

В рейтинга на най-добрите университети в света са класирани 863 висши учебни заведения.


Факторът с най-голям превес е академичната репутация на университета. Тя се прави на базата на анкети на 60 хиляди академични преподаватели по целия свят. Те дават мнението си за качествата на всички университети освен за този, в който преподават, обяснява Бен Соутър, изпълнителен директор на класацията. Другите фактори са академични цитати по факултети и съотношението преподаватели-студенти.

“В резултат на икономическия спад правителствата и частните източници на финансиране отделят внимание на най-устойчивата на удари основа - наука, технологии, инженерство и математика, голяма част от която се изучава в специализирани институти”, сочи Соутър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби