Свързани новини

04.09.2014 09:40

Кражба на трансформаторно масло остави с. Мировяне без ток

Видян 1345 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трансформаторно масло бе източено тази нощ от работещ трансформатор от трафопост на ЧЕЗ на ул. „Казанджийска" в с. Мировяне, Софийско. Вследствие на престъпното посегателство без електрозахранване останаха около 300 домакинства, клиенти на компанията, сигнализираха от ЧЕЗ.


„Реагирахме незабавно и работим  за възстановяването на електроподаването на жителите на с. Мировяне. Ще работим без прекъсване и очакваме да се справим около 13 ч. При подобни вандалски прояви подменяме съоръженията незабавно, но за съжаление неудобството на хората, които стоят часове без ток няма как да бъде компенсирано", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.


Маслото осигурява изолацията на трансформатора. Когато се източи, той аварира и трябва да се подмени. Това ощетява не само компанията, но и клиентите на ЧЕЗ. Трансформатори от типа на повредения в с. Мировяне струват на компанията между 15 и 20 хил. лв. При други обстоятелства тези извънредни инвестиции биха могли да се използват за подобряване на услугите.


През първото полугодие на 2014 г. са източени 24 262 литра масло от трансформатори на ЧЕЗ в Западна България. Причинените преки щети от тези злоупотреби възлизат на 145 хил. лева, а индиректните разходи в резултат на повреждането на съоръженията са в обем над 2,1 млн. лева, уточняват от електроразпределителното дружество.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне