Свързани новини

01.09.2014 10:05

Фермерка надви кредитори

Видян 1243 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Собственичка на кравеферма от видинското село Яньовец успя да спаси животните си от кредиторите. Наташа Борисова последователно сключила три договора с ХипоКредит за нуждите на стопанството си и правила всичко възможно, за да може да ги изплаща добросъвестно. В един момент обаче разбралаа, че налива пари на вятъра, тъй като е изплатила 81 389,22 лева, но за лихви, гаранции и премии. Кредиторите й завеждат дело и тя го губи. По-късно разбира, че материалните претенции на кредиторите й, предявени с иск, се различават от тези, които те са посочили официално в Централния регистър на БНБ. Само за 3 години успяват да и вземат апартамент, фермата и значителна сума пари. След като кредиторите са на път да посегнат и на кравите й, съдът най-накрая е отхвърлил исканията им.


Новият адвокат на Наташа е сезирал главния прокурор и се е оказало, че има и други потърпевши от същите дружества.


Установено е, че едни и същи лица управляват обръч от свързани три фирми кредитори – ХипоКредит, Кредитекс и Ти Би Ай Файненшънъл Сървисиз България ЕАД


Засегнатите до този момент водят нескончаеми съдебни дела и са готови да свидетелстват срещу гореспоменатите дружества пред прокуратурата.


След като Върховният съд потвърди решението Наташа смята да заведе дело за обявяване на договора за нищожен, поради многото разминавания в него на клаузи и лихвени проценти, пише Блиц.


 Междувременно Върховната административна прокуратура обяви, че ще започне разследване за бързите кредити, станали причина за тоталното разорение на много български граждани, заради неясните условия в договорите, които са подписали с дружествата-измамници.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата