Свързани новини

27.08.2014 16:09

Педофилски скандал разтресе Великобритания

Видян 1404 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във Великобритания се разрази голям обществен скандал след като стана ясно, че стотици деца са били сексуално малтретирани в продължение на години в град в Северна Англия, предаде БНР.


Разследване, извършено по поръчка на общинския съвет в Родъръм, установи, че хиляда и четиристотин деца са били сексуално малтретирани в продължение на 16 години.


В доклада се посочва, че азиатски педофилски групи са издевателствали и са се занимавали с детски трафик от 1997-а до 2013-а година.


Документът изброява шокиращи случаи на отвличания, изнасилвания, физически и психически тормоз над деца, някои от които едва на 11 години. Авторите на разследването говорят за „крещящи пропуски” на компетентните органи.


Те разкриват, че местните власти, както и полицията били уведомени на няколко пъти за престъпленията. В повечето случаи обаче те пренебрегвали сигналите, като отказвали да повярват, че извършителите са от пакистанската общност в Родъръм. Според британските медии някои от служителите се опасявали, че ще бъдат обвинени в расизъм.


Разкритията предизвикаха огромен скандал във Великобритания. Ръководителят на общинските съветници в града обяви, че напуска поста си, но политици и обществени организации настояват за още оставки в полицията и социалните служби, които са си затваряли очите за случващото се.


През 2010-а година 9 мъже бяха осъдени в града за сексуален тормоз на малолетни, но медиите отбелязват, че това не е спряло насилието. Само през миналата година в Родъръм са били регистрирани 157 случаи на издевателства над деца.


В края на април т. г. британския министър-председател Дейвид Камерън обяви, че заподозрените педофили ще бъдат преследвани по същия начин, както попадат под ударите на закона терористите. Той заяви още, че желае да създаде вратичка в закона, която да позволява следенето на хора при евентуален сигнал или слухове, че са педофили. През юли полицията във Великобритания арестува 660 души, заподозрени за педофилия, сред които учители, лекари и социални работници. Арестите бяха извършени в рамките на мащабна 6-месечна операция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.