Свързани новини

22.08.2014 16:35

Променят нормативната уредба за асансьорите

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Експерти от Агенцията за метрологичен и технически надзор ще проверяват състоянието на асансьорите заедно с фирмите, оторизирани за тяхната поддръжка. Това решиха на днешното заседание между председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Стефан Цанков и вицепремиера Екатерина Захариева. Двамата обсъдиха предложенията на агенцията, които са внесени преди половин година в Министерския съвет. Какви са възможностите за временно отнемане и ограничаване обхвата на лицензия за технически надзор при установени нарушения, какъв да е броят на инспекторите, до колко да е пропорционален на броя регистрирани съоръжения са говорили Цанков и Захариева. Съотношението се определя за всеки отделен тип съоръжение. ДАМТН предлага още всички служители да са назначени през цялото време във фирмата на постоянен трудов договор и на пълно работно време, както и броят на техническите специалисти в поддържащите фирми да бъдат пропорционални на броя на поддържаните съоръжения.


Задължително в ревизионната книга да се прилага копие от всеки платежен документ за извършени дейности по поддръжка и надзор, също е сред предложенията. Ако предложенията бъдат приети, всички надзорни и поддържащи фирми в електронната система ще трябва да предоставят план за предстоящи надзорни и функционални проверки и ще се въведе информационна система за контрол на извършваните надзорни проверки и дейности по поддръжка.


Още преди информационната система да влезе в употреба, ще се въведе поставянето на стикери на видно за ползвателите на съоръжението място, от които стават ясни датата и валидността на последната проверка. Стикерите ще трябва да се поставят от лицензираните фирми за надзор и регистрираните за поддръжка, а ще се осигуряват от ДАМТН.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни