Свързани новини

21.08.2014 11:20

Всеки месец се появява нова болница

Видян 873 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова болница изниква всеки месец тази година, пише "Стандарт", позовавайки се на данни на здравно министерство. Общо осем клиники са се появили в страната за осемте месеца досега. Това прави по една клиника средно на месец. Всички нови болници са частни, в същото време няма и нито една затворена. Така общият брой на клиниките у нас стремително се увеличава. От 342 в края на 2013 година в страната вече има 350. От новите болници само една е многопрофилна.


Тя е и единствената, която се намира в село - Браниполе, община Родопи, област Пловдив. Останалите клиники са специализирани за кардиология, долекуване, пневмо-физиатрични заболявания, травми, диализа и рехабилитация. Най-голяма част от тях са в София - три, и по една в Перник, Пазарджик, Рудозем, Петрич.


Не е ясно обаче дали това ще са новите болници до края на годината. Нищо чудно тенденцията нова клиника всеки месец да се запази. На опашка за разрешение чакат още две болници - една многопрофилна в Плевен и още една във Видин. Към момента в тях текат проверки за изрядността им. Успоредно с роенето на болници парите на касата не стигат и за сегашните. Дефицитът на фонда за тази година беше 325 млн. лв.


Увеличават се и хоспитализациите за сметка на престоя на пациентите в болниците, който се скъсява непрекъснато. Резултатите от лечението на хората също не са добри, българите нито живеят най-дълго в ЕС, а годините, които прекарват в добро здраве са сред най-ниските.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е