Свързани новини

18.08.2014 10:25

Данъчен и шеф на ветеринарен магазин отиват на съд за рушвети

Видян 1424 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Данъчен от Пловдив и управител на ветеринарен магазин от Първомай застават пред съда по обвинение за 10 000 лева подкуп, съобщиха от пловдивската окръжна прокуратура. Тъмната сделка била договорена преди повече от две години, когато търговецът Румен Досев дал рушвет на данъчния Георги Барашки. Уговорката била държавния служител да намали драстично ревизионното задължение по ДДС на шефа на ветеринарния магазин.На 11 май 2012 година във фирмата, управлявана от Досев, била назначена ревизия. Данъчните открили големи несъответствия, наложили запор върху сметките на фирмата, защото очакваният размер на задълженията по ДДС били главница от 103 бона и лихва от около 20 000 лева. За обезпечителната мярка Досев разбрал на 21 май 2012 година.


Той се притеснил, започнал да търси контакт с данъчен, който можел да помогне. Така попаднал на името Георги Барашки. В края на август станала първата среща в кафене на „Пещерско шосе”. На 4 октомври Барашки се обадил на приятел на Досев и му казал, че за услугата ще трябват 10 000 лева.


С цел конспиративност вместо левове в телефонните разговори те използвали думата „жито”, а хилядите заместили с думата „тонове”, като вместо 10 000 лева били уговорени да се дадат „10 тона жито”.


Междувременно докладът на ревизорите претърпял промени и начетената сума от 89 554, 18 лева се стопила на 26 488, 14 лева. На 18 октомври 2012 година търговецът и данъчният пак се срещнали в кафе „Мираж”, но този път заради ревизия на фирмата на тъста на Досев. На излизане от заведението двамата били задържани от ДАНС. Спецченгетата имали сигнали и ги следили от дълго време. Обвинителният акт срещу тях е внесен в съда от окръжната прокуратура за насрочване на дата на процеса. По повдигнатите им обвинения ги заплашва затвор до 6 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.