Свързани новини

15.08.2014 15:25

Проверяват ,,паяците" по морето

Видян 1135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) направи масова проверка, предизвикана от зачестили сигнали за коли, повредени при товарене или разтоварване, предава нюз.бг.


Проверката за техническа изправност беше извършена от 4 екипа на ДАМТН в Бургас, Свети Влас и Несебър. Беше установено, че товарозахващащите приспособления на паяците не са регистрирани и съответно - не са минали техниески преглед.


„По българското законодателство - това е основателна причина за спирането им докато не бъдат регистрирани и не минат на техничеки преглед", категоричен е председателят на ДАМТН Стефан Цанков, който участваше в проверката. По думите му са "открити ножество масови нарушения в документацията и изправността на паяците и спирането им е наложително, защото в момента никой не може да гарантира, че те не са потенциално опасно".


В резултат на проверката бяха съставени 6 акта за административно нарушение, в това число и на общини. Ще бъдат наложени и глоби, които се движат в диапазона от 100 до 2000 лв., в зависимост от степента на нарушението.


Всички паяци в страната ще бъдат проверени, защото такъв проблем вероятно има и в останалите градове, беше категоричен Цанков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля