Свързани новини

05.08.2014 14:41

Внимание – задават се отново бури и градушки

Видян 1107 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В шест области на страната за утре е обявен жълт код за дъжд и гръмотевици, съобщават от Министерство на околната среда и водите (МОСВ).


Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) очакват за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Плевен валежи с количества между 10 и 20 л/кв.м, локално и до 35-40 л/кв.м за денонощие. Ще се развиват гръмотевични бури, с временно усилване на вятъра. Ще има и градушки, предупреждават синоптиците.


За старопланиниските райони на София - област се очакват валежи с количества между 10 и 20 л/кв.м, като на места те ще достигнат и до 35-40 л/кв.м за денонощие.


Утре на много места в Западна и Централна, а по-късно през деня и в отделни райони на Източна България, ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. По-голяма е вероятността за интензивни валежи в западната и централната част на страната. Очакваните количества ще бъдат между 10 и 15 л/кв.м, на изолирани места, главно в Северозападна България - до 25-35 л/кв.м.


Според прогнозата в четвъртък на много места в Западна и Централна България ще паднат краткотрайни, в отделни райони - интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури. Очакваните количества са между 10 и 15 л/кв.м, на изолирани места и до 20-30 л/кв.м.


В петък следобед в Западна България на отделни места ще има краткотрайни валежи, с количества от 5-10 л/кв.м.


Синоптиците припомнят, че жълтият код означава, че времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание при работите на открито. От НИМХ съветват хората да следят прогнозите за времето и да не поемат излишен риск.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще