Свързани новини

04.08.2014 15:16

Радан хвърли оставка

Видян 1141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реформаторският блок е пред разцепване. Това става ясно от заявление на лидера на ДСБ Радан Кънев, с което той си подава оставката като говорител на реформаторите.


Заедно с това Кънев отправя тежки упреци и обвинения към част от партньорите си и макар да не ги назовава конкретно, става ясно, че гневът му е насочен към Меглена Кунева и лидера на СДС Лукарски.


В периода след Европейските избори, трудно постигнатото и крехко единство на Блока бе сериозно разколебано. Образът на РБ като единен и нов политически съюз беше подменен от образ на традиционна многопартийна коалиция с разностранни и често противоречиви интереси, започва Кънев своето писмо, представено по време на провеждащия се днес Изпълнителен съвет на реформаторите.


Според него ИС е в трайна невъзможност да формира убедителна и силна обща политика. Под въпрос е наличието на обща политическа воля на РБ, за сметка на конюнктурни интереси и баланси без политическо съдържание.


Радан Кънев коментира, че РБ няма общо позициониране в предизборния и следизборен период и заявени общи цели на парламентарно поведение. Видимо е, че се търси арбитражът на външни фактори и се поемат самостоятелни ангажименти за предизборно и следизборно поведение.


Кулминация според него на този процес беше директното поемане на ангажимент за подкрепа на актуализацията на бюджета на среща с Президента (направено от Кунева и Лукарски, б.р.), преди провеждане на ИС, поставен впоследствие пред свършен факт.


Кънев стига още по-далеч, заявявайки, че волята на РБ се формира чрез контакти между част от партийните ръководства и ГЕРБ, а лидерството на Блока се осъществява от Бойко Борисов.


По думите му така Блокът не може да постигне краткосрочната си цел да бъде алтернатива на днешните парламентарни партии и да консолидира всички български избиратели, които не приемат нито участие на ДПС и БСП във властта, нито еднопартийно управление на Бойко Борисов и ГЕРБ.


Реформаторският блок ще тръгне на избори с лъжа към избирателите и ще ги предаде след влизането си в следващия парламент. Това е цена на участието във властта, която аз не съм готов да платя, изтъква Кънев.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и