Свързани новини

29.07.2014 14:01

Скандал! ДСК лизинг изгони Картие и Диор от България

Видян 4534 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 25 юли 2014 г. „ДСК лизинг“ (част от групата на Банка ДСК) нахлу в луксозните магазини на ул.Съборна 4 в София: CARTIER, GARDEROBE, ERMANNO SCERVINO, PAP, ARMANI JEANS и др. За акцията са използвани 30 охранители, 23 хамали, мебелисти и електротехници, транспортна техника и полиция. Акцията започна в 10 часа с разбиване на ключалките на магазините и изнасяне на стоките – дрехи, чанти, обувки, бижута, часовници и др. Стоката беше натъпквана от служителите на „ДСК лизинг“ в кашони или просто оставяна на улицата /включително и бижута със скъпоценни камъни/.


Нищо неподозиращите продавачи, управители, собственици на марките и наематели пристигнаха към 11 часа. Действията се ръководеха от Стоян Якимов и две негови помощнички от лизинговото дружество, които отказаха да дадат информация на служителите, тъй като действията по изнасянето на стоките и оборудването на магазините е предприето срещу дружеството „БТ Пропъртис“ ЕООД. Тази компания се води собственик на магазините, които е преотдала под наем. Тя ги е купила чрез кредит от „ДСК лизинг“. Именно „БТ Пропъртис“ води дела за собствеността на магазините от 2011 год., когато „ДСК Лизинг“ решава едностранно да прекрати договора за лизинг с цел да придобие и остане единствен собственик на имотите. По силата на дадено му от съда право (изпълнителен лист за въвод в имот) от 2012 год., реалния ползвател на имотите е дружеството „Трай макс България“ ООД, срещу което ,ДСК Лизинг”АД няма никакви претенции или спорове. То обаче се оказва в положение на потърпевш на 25 юли 2014 год., защото има договори за наем с „БТ Пропъртис“.


Буквалното изхвърлянето на стоки и оборудване, чиято стойност е огромна поради факта ,че това са единствените луксозни магазини в София на най –високите по качество и класа марки  CARTIER, DIOR, GUCCI, MONCLAIR, BOTTEGA VENETA, ERMANNO SCERVINO, VALENTINO, ETRO, MISSONI беше вандалски извършено от „ДСК лизинг“ без предупреждение и без срок. Действията бяха извършеви срещу наематели на магазините, които нямат отношение с лизинговото дружество.


По- страшното настъпи, когато започна изкъртването на оборудването в магазините, влаченето на скъпи бронирани маси, изтръгването на щендери и полици. За съжаление денят беше кратък и хамалите не успяха да опостушат и изнесат напълно оборудването. Голяма част от скъпите мебели и щендери останаха в магазините и към настоящия момент никой освен „ДСК лизинг“ няма достъп до тях, тъй като се смениха ключалките на магазините, СОТ системата и се постави жива охрана от страна на лизинговото дружество. Вероятно освен имота „ДСК лизинг“ иска да прибере оборудването и дейността на наемателите.


„Ние като добросъвестен наемател питаме: По този начин ли се решават спорове за собствеността на имоти и се изхвърлят редовно плащащите наематели? Кой ще ни покрие загубите? Кой ще ни върне стоката и оборудването? Как едно банково дружество си позволява да действа като мутра? Кой покровителства нейните действия? Кой ще отсрами България пред световните марки?“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния