Свързани новини

29.07.2014 13:15

Спасиха 44-годишна жена с гроздовидна бременност

Видян 1238 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жена с рядко срещаното заболяване мола хидатидоза, по-известно като гроздовидна бременност, е спасена от медиците в столичната Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Св. София". Заболяването се среща веднъж на 2000-3000 бременни. Най-често се проявява при жени в по-зряла репродуктивна възраст, съобщават от болницата.


При този тип бременност плацентата е пълна с вода. В резултат на това се образуват мехурчета, а износването на плода е неосъществимо. Веднъж да 2-3 години се сблъскват с рядкото заболяване специалистите в „Св. София".


Диагнозата е поставена на 44-годишна пациентка преди седмица. Бременността била желана. Жената потърсила специализирана медицинска помощ след като получила вагинално кървене.


При първоначалния преглед лекарите констатирали, че плодът е загинал и се усъмнили за мола хидатидоза. Наличието на гроздовидната бременност било потвърдено от специалистите в Отделението по патология на бременността. Пациентката била преместена в еднодневната хирургия, където е пристъпено към кюртаж.


Заради ниското разположение на плацентата до цервикалния канал, където кръвооросяването е силно изразено, с премахването на мехурчетата започнало кървене. Това наложило да се пристъпи към маточна тампонада. За по-голяма сигурност специалистите преместили пациентката в операционната с готовност за оперативна намеса.


На път за операционната зала кървенето станало обилно, а жената получила хеморагичен шок. Тежкото състояние на пациентката наложило незабавното отстраняване на матката, което спасило живота й. Няколко дни жената прекарала в реанимация, където се полагали изключителни грижи за стабилизирането й.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.