Свързани новини

28.07.2014 14:10

Шенген и визите са сред приоритетите на евродепутатите ни

Видян 1130 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ползата от членството ни в ЕС може да е кауза за всеки евродепутат. Тази позиция изрази евродепутатът Светослав Малинов на представяне на част от българските представители в Европейския парламент.


Приоритет за страната ни, според него, трябва да е създаването и членството ни в Общ енергиен съюз в рамките на общността.


Малинов иска отпадането на визи за български граждани.


Той обеща да защитава българската природа и Черноморието от вредното влияние на местната и държавна власт.


Светослав Малинов поема инициативата на Ивайло Калфин за признаване на чуждестранни дипломи у нас.


Единен цифров пазар е приоритет в работата на Томислав Дончев. Всички трябва да се борим да имаме повече Европа, Европа има нужда повече от себе си, смята той.


Социалистката Илияна Йотова очерта основните приоритети за червените евродепутати - миграцията, убежищата, борба с организираната престъпност, Шенген, създаването на работни места.


Сергей Станишев поема отношенията ЕС-Македония. Самата Йотова пък ще отговаря за двустранните връзки ЕС - Черна гора.


Продължаваме голямата борба за закрила и убежищата, смята Йотова. Тя иска промяна на споразумението за убежищата, тъй като то поставя, според нея, в неравнопоставено положение граничните страни на ЕС, които поемат бежанския поток. Страната ни е сред тези уязвими страни.


Йотова продължава битката за Шенген. За пореден път в ЕС се коментира, че сме готови за Шенген и сме несправедливо ощетени по отношение на пространството. Изключително разчитам на следващия комисар по вътрешна сигурност да се пребори за присъединяване на България и Румъния към Шенген, коментира социалистката.


Социалната кохезия е акцент в работата на Георги Пирински. Той вижда нова роля на Комисията по социална политика и заетост. Политиката по сближаване ще е тази, от която ще зависи и бъдещето на самия ЕС, убеден е Пирински.


Образованието и култура са приоритетите на станалия известен като „Номер 15” Момчил Неков. Младият евродепутат е и в комисията по земеделие, като според него трябва да се стимулират инициативите за биоземеделие. Неков съдейства на пострадалите от наводненията български общини, за да получат европейска финансова помощ. Акцент в работата му е и изграждането на Дунав мост 3 и проблемите около изграждането му.


Искра Михайлова, част от групата на АЛДЕ подчерта, че акцент в работата на либералите е растежа и стабилността, политиката за фундаменталните права на човека, банковия съюз, както и проблема с бежанците.


Михайлова отново ще се занимава с околна среда и регионално развитие в ЕП. Към края на 2013 е 23 милиарда евро е бил недостигът на средства за регионална политика, стана ясно от думите на Михайлова. Недостигът означава спиране на плащания към страните членки, предупреди тя. Този недостиг се поема от бюджета на ЕС за 2014. Очертава се обаче и такъв недостиг за тази година, който пак ще се компенсира с парите за 2015 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп