Свързани новини

24.07.2014 16:18

Министър с дружество Зенит на Вирджинските острови?

Видян 3449 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възможно ли е министърът на земеделието да използва дружество на име Зенит на Вирджинските острови? 19 минути получи информация по темата от достоверен източник и реши моментално да я провери. Позвъняванията ни на двата телефона на земеделския министър в оставка Греков и смс-ите с молба за коментар останаха безответни. Часове наред и от пресцентъра не промълвиха нищо.


Както е известно, миналата година по това време в световна мания се бе превърнало търсенето на милионите на политици от цял свят в зоните за безмитен бизнес – така наречените офшорни зони. Сред най-известните от тях са Вирджинските, Каймановите острови, както и Кипър, Малта, Холандските Антили, щата Далуеър. От всички тях, незнайно защо само Кипър беше ударен с тежки санкции.


Компаниите, регистрирани в офшорни зони – т.нар. данъчен рай, се използват за няколко цели. От големите компании като тези на Мърдок или Кока кола, ги търсят заради липсата на рекет от страна на политиците в САЩ и Великобритания. А политици и олигарси в повечето случаи ги ползват за превъртане на пари и услуги. Всичко е законно!


В българската политика до момента най-популярни станаха офшорките на президента Росен Плевнелиев в Малта и Кипър, но направени по времето, когато е бизнесмен, а не държавник. По време на парламентарната си дейност с офшорки се сдоби партия Атака.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци