Свързани новини

23.07.2014 14:07

Даниел Вълчев загрява за служебен премиер

Видян 2284 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отказът на Даниел Вълчев от ръководния му пост в Движение България на гражданите и тръгналите тутакси документи за миналото му из социалните мрежи подсказват, че явно вицето в кабинета Станишев се гласи за служебен премиер.


Не е тайна, че напоследък досегашният заместник на Кунева е много близък с Иван Костов, хортува си и с ГЕРБ, с което явно подготвя почвата за скок. Според нет документите, кариерата му тръгва като 25-годишен съветник на тогавашния шеф на ГЩ на БНА Семерджиев (на същото място тогава служи Росен Плевнелиев). После генералът става министър на вътрешните работи, прибрал досиетата на ДС, чрез които за целия преход хора са държани в зависимост, накрая  стигна до вицепрезидент и все съветван от Вълчев. Кариерата му продължава като съветник при президента Желев, прелива в бизнеса като фирмата му консултира за милиони имащата собствени юрисконсулти ИНКО, от която по времето на Беров и с управлението на бивши агенти на ДС са източени 17 милиона долара – чутовна за времето сума – нещо като днешни 50 милиона евро. Следва участие във върховния мениджмънт на империята на бившия капитан от МВР Емил Кюлев, който е разстрелян през октомври 2005 г. – месеци, след като неговият бордовик вече е вицепремиер и просветен министър. Говори се, че също като капиталеца Иво Прокопиев и експрезидента Първанов, и Вълчев оставал в близки отношения с вдовицата Весела Кюлева, която поразпродаде империята на мъжа си, но продължава да бъде чаровна дама.


Вълчев е юридически по-подходящ за поста служебен премиер от вече коментирания в медиите за креслото Калин Христов. Като финансов министър при Марин Райков в предишния президентски кабинет миналата година, той беше в нарушение на закона, тъй като не бе напуснал поста си на подуправител на БНБ. Този път такъв номер няма да мине.


Много възможно е обаче Христов да стане направо управител на националната банка, ако бъде приета оставката на шефа му Иван Искров.


Сред другите попълнения в служебното правителство вече съвсем сериозно се говори, че наркоактивистът Асен Асенов щял да става министър на културата. Даже бил взел за първо четене съответните държавни документи. Ускорен курс за квалификация!


Това обаче би било чутовен скандал, тъй като момчето на Прокопиев е главен идеолог и деец на кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата. Което за министър ще бъде явен конфликт на интереси, тъй като точно в мандата на служебното правителство ще се гласува финално кой български град да вземе титлата през 2019 г.


  Министър 30%, както наричат земеделския шеф при Орешарски, заради достигнатото ниво  на рушвета в неговото ведомство, също разправял, че е гарантирал оставането си във властта. Той бил провел нужните разговори с Десислава Танева от ГЕРБ и тя му гарантирала 100% поста.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби