Свързани новини

17.07.2014 12:05

Отменено е бедственото положение в Приморско

Видян 948 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реките в Приморско са се оттеглили и пътищата вече са проходими. Обстановката в общината вече е абсолютно нормална. Това заяви кметът на курортния град Димитър Германов пред БНР.


"До късно снощи екипите са работили за отводняване на къщи и хотели, сега са останали само единични обекти, които имат нужда от такава помощ. Усилията ще бъдат насочени към възстановяване на нарушени части от пътната инфраструктура в Приморско и селата Веселие и Ясна поляна", допълва още градоначалникът.


100-те литра дъжд на квадратен метър, които се изляха над Приморско, както и старата канализация, която не успяла да поеме водата, са причините за наводнението, смята Германов.


Днес комисия ще направи оглед на щетите и до дни ще е ясен анализът за това колко обекти са пострадали. Кметът на Приморско оценява добре работата на институциите по овладяването на тежката ситуация. Той благодари и на кметовете на Царево, Бургас, Сунгурларе, които са предложили да окажат помощ на бедстващата община.


Припомняме, че до бедственото положение се стигна, след като вчера сутринта реките Ропотамо и Дяволска преляха в Приморско. Пътищата в района на Созопол, Приморско, Царево бяха блокирани от вода и паднали дървета. Имаше залети от Ропотамо хотели в Приморско до приземните етажи. Залети бяха и плажове по крайбрежната ивица. Обстановката започна да се нормализиране късно вечерта, пътищата бяха пускани за движение поетапно. В Бяла дъждът също наводни къщи и мазета. И там беше обявено бедствено положение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.