Свързани новини

14.07.2014 09:01

Нищят версията за влака-убиец

Видян 1114 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Помощник-машинистът е управлявал влака-убиец, причинил смъртта на колегата му и ранил над 10 пътници при ужасяващата катастрофа с пътническа композиция край гара Калояновец в събота следобед. По данни на шефа на Железниците инж. Ламбрев, скоростомерът на превозното средство бил заковал 100 км/ч при допустими 40 км/ч на такъв участък.


Помощникът имал много малък стаж - карал влак едва от няколко седмици, уточни министърът на транспорта Данаил Папазов, който подчерта, че загиналият машинист е един от най-опитните в системата. Резултатите от направената аутопсия на 38-годишния мъж показа, че причината за смъртта му е мозъчна травма, а не както бяха предположенията – инсулт или инфаркт, заради уплаха от случилото се.


Една от основните версии за дерайлиралата композиция е техническа причина, коментират разследващи. Специалистите не допускат, че катастрофата е причинена от релсовия път, тъй като на тази гара и релсите край нея е правен ремонт само преди 2 месеца. Това подтиква към версията в Калояновец да не са преместили навреме стрелките на релсите, което да е довело до фаталния сблъсък, когато са дерайлиралите общо 4-и вагона.


Оказва се обаче, че локомотивът е излязъл от релсите при стрелките на входа на гарата. На мястото където влиза влакът има стълб, който бил изкривен на 45 градуса. Подозренията са, че именно оттам са започнали проблемите.


Всички пострадали ще бъдат обезщетени според правилата на БДЖ, потвърди директорът на компанията инж. Християн Кръстев.


Движението по Път 1 - за Бургас бе възстановено вчера, а релсовият Път 2 за Варна заработи от днес.


Междувременно за по-малко от 24 ч., имаше втори случай на дерайлирал влак. Този път композицията бе товарна. Инцидентът се е станал между гарите Чумерна и Гавраилово.  Закъсалият влак е на частната компания за превоз на товари Българска железопътна компания (БЖК АД). Данни за пострадали няма. Пътниците от композициите, минаващи през гарите Чумерна и Гавраилово вчера се извозваха с автобуси.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят