Свързани новини

11.07.2014 15:40

Русия съгласна да продължи да закриля Едуард Сноудън

Видян 1502 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия най-вероятно ще удължи временното убежище на бившия сътрудник на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ Едуард Сноудън, като основанието за това е, че животът му е застрашен. Това обяви официален представител, близък до Федералната миграционна служба на Русия, цитиран от „Интерфакс".


Сноудън потърси убежище в Русия след изтичане на подробности от секретните програми за наблюдение на комуникациите по целия свят, осъществявано от АНС, като Москва му гарантира едногодишно убежище на 1 август 2013 г., което разгневи Вашингтон, който иска да му бъде предаден, за да му повдигне обвинения, включително за шпионаж.


Пребиваването на Сноудън в Русия дообтегна отношенията между Москва и Вашингтон, които и без това са обтегнати заради кризите в Сирия и Украйна, както и заради проблемите с човешките права в Русия, както и относно въпроси по сигурността и търговията между двете страни.


„Не виждам проблем в удължаването на временното убежище. Обстоятелствата не са се променили. Както и преди, животът на Сноудън е застрашен, така че Федералната миграционна служба има основания да удължи неговия статут на бежанец", каза Владимир Волох, ръководител на консултативния съвет миграционните власти.


Припомняме, преди два дни стана ясно, че Сноудън е подписал официална петиция, с която поиска временното му убежище в Руската федерация да бъде удължено с още една година. Той напусна работата си в АНС заедно с 1,7 млн. тайни документа, разкриващи мащабите и дълбочината на подслушването върху световните комуникации, извършвано от Вашингтон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат