Свързани новини

11.07.2014 11:10

Ревизори погват търговските обекти за касови бележки

Видян 1208 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

1200 ревизори от Националната агенция за приходите (НАП) се присъединиха към колегите си, които следят за данъчни нарушения в търговските обекти. Така инспекторите, които ще проверяват за отчитане на оборотите и издаване на касови бележки, стават над 1600, съобщават от НАП.


Ревизорите ще извършват проверките за касови бележки в извънработно време и в почивните дни. В инициативата ще се включат и ревизорите от структурите за големи и средни данъкоплатци в София.


Системата за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП периодично дава данни за спад на оборотите на определени групи търговци след 17,30 ч. в делничните и през почивните дни. Според звеното за данъчен контрол на НАП подобно поведение е резултат от очакването, че в тези периоди не се извършват проверки. По тази причина голяма част от контролния ресурс на приходната агенция ще се съсредоточи във вечерни и проверки през уикендите. Близо 70 000 търговци ще бъдат проверени до края на годината.


От НАП напомнят също, че глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв., а за юридически лица, укриващи обороти, може да се стигне и до запечатване на търговския обект.


При проверки служителите на НАП винаги се легитимират със служебната си карта, за да се избегнат измами. Освен това инспекторите на приходната агенция не приемат и не изискват плащания в брой. Всички дължими глоби се заплащат по банков път.


Всеки може да сигнализира на телефон 0700 18 700 за данъчни нарушения и неиздаване на касови бележки на цената на градски разговор от цялата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог